Skab et lækkert finish i dit køkken - 11 ting du kan gøre i dag

Er du træt af dit gamle kedelige køkken? En køkkenrenovation koster en bondegård, og det kan virkelig trække tænder ud. Men du behøver faktisk ikke jævne hele køkkenet med jorden for at give det en makeover. 

Det behøver faktisk hverken være svært eller dyrt at gøre køkkenet lidt lækrere. I denne artikel giver vi dig en liste over 11 ting, som du kan gøre i dag for at skabe et lækkert finish i dit køkken. 

1. Mal køkkenskabene

I stedet for at hive hele køkkenet fra hinanden, så giv skabe og skuffer en klat ny maling for at shine rummet op. Med en malerpensel kan du ændre hele udtrykket i køkkenet og få det til at se ud som nyt igen. 

Hvis du trænger til forandring, og har mod på at gøre noget vovet, så kan du male skabene en sjov lys pastellilla eller grøn for at flytte lidt liv og farver ind i køkkenet. 

2. Nyt knivsæt

Er det ikke på høje tid, at du får nogle nye knive at skære med? En sløv kniv kan gøre madlavningen nærmest frustrerende, og hvem har tid til at stå og slibe de gamle knive på en slibesten en gang om ugen?

Forkæl hellere dig selv og dit madlavningsliv med et nyt knivsæt. Det giver dig også anledning til at købe en stilfuld knivblok, så dine nye flotte knive kan stå fremme i køkkenet som et dekorationselement. 

3. Sæt nye lamper op

Lamper og lys er noget, som kan ændre hele udtrykket i et rum. Ved blot at skifte en enkelt lampe ud kan du forvandle et kedeligt og koldt rum til et hyggeligt sted med en varm atmosfære. 

Især i køkkenet er det vigtigt at tænke over belysningen. Køkkenet er et arbejdsrum, hvor man skal kunne se, hvad man laver. Men det er også et rum, hvor man spiser mad og hygger sig sammen.

Derfor kan du med fordel vælge nogle nye kraftige spots over køkkenbordet og et par hyggelige pendellamper over spisebordet. 

4. Forny dit køkken med nye greb

Foruden at male dine låger og skuffer, så kan du også udskifte deres håndtag. Sæt nye greb på dine skabe og forandre hele udtrykket i køkkenet. Greb findes i alverdens farver, former og materialer. Det kunne være greb i guldbelagt stål, læderstropper, krystaller eller små naturssten. 

Du kan både købe dine greb færdiglavede, eller gøre det til dit eget lille DIY-projekt derhjemme. 

5. Køb nyt til væggene

Mange mennesker bruger megen tid og energi på at pynte inde i stuen og på soveværelset. Men ofte glemmer man, at køkkenet også skal have en smule kærlighed. 

Selvom man primært er ude i køkkenet for at lave mad, så må det stadig gerne se hyggeligt ud. Hæng lidt kunst på væggene, pynt op med grønne planter eller sæt et par hylder op med lidt nips hist og her. Det er de små ting, som gør en forskel!

6. Organiser dit rod

Noget som får køkkenet til at se rigtig træls ud er, hvis alle køkkenmaskiner, skærebrætter, pander og gryder står fremme på bordet til åbent skue.

Ikke nok med at det ser rodet ud, så er det også upraktisk, fordi det optager unødvendigt meget plads på køkkenbordet. 

Få ryddet ud i skabe og skuffer og skab lidt ekstra opbevaringsplads, så du kan rydde nogle af tingene væk fra selve bordet. Hvis du er i pladsmangel, så kan du for eksempel udnytte din ovn til opbevaring, når du ikke bruger den. 

7. Køb en flot kaffefilterholder

I stedet for at lade dine kaffefiltre ligge og flyde, så køb en kaffefilterholder og give din lille kaffe-station et flot finish. En kaffefilterholder kan bringe lidt hygge ind i køkkenet, og så er det også praktisk, at du har filtrene lige ved hånden, når du skal lave kaffe om morgenen. 

En kaffefilterholder er også stilfuld og moderne, så den bidrager til æstetikken i køkkenet. 

8. Køkkensager på hylden

Dette er en god løsning til dig, som mangler opbevaringsplads til dine køkkensager. I stedet for at fylde skuffer og skabe op med sager, så sæt en hylde op oppe over køkkenbordet og anret dine fineste skåle og kaffekopper deroppe. 

Det er en praktisk løsning, som også bidrager til stilen i dit køkken. Hvis du har nogle fine dyre kopper, skåle, glas eller måske nogle flotte skærebrætter i træ, så kan de stå og pynte oppe på en hylde. 

9. Byd naturen indenfor

Den nynordiske stil er præget af masser af træ. Her i Danmark er vi vilde med at bringe naturen med indenfor og integrere det i vores indretningsstil. Det er også oplagt at bruge i køkkenet!

Træskærme, knivholdere i træ og grønne planter ser super smukt ud på køkkenbordet. Træ er også et kvalitetsmateriale, som holder i mange år, så det er en god ide at investere i naturens eget guld. 

10. Giv liv med viskestykker

Du kan lige så godt udnytte de ting, som du alligevel bruger i køkkenet til din fordel. Dine viskestykker behøver for eksempel ikke ligge og skamme sig nede under vasken. Dette praktiske stykke stof er en nem måde at skabe nyt liv i dit køkken på. 

Køb nogle nye viskestykker i dine yndlingsfarver med sjove mønstre på. Hæng dem op på en lille knagerække tæt ved vasken, så de er med til at pynte i køkkenet. 

11. Det praktiske kan også pynte

Der er naturligvis nogle køkkenmaskiner, som ikke er lige så charmerende som andre. Men hvis du har investeret i noget lækkert maskindrevet køkkenudstyr, så sæt det frem på bordet som pynt. 

Du kan købe blendere, røremaskiner, brødristere eller elkedler som næsten ligner et lille kunstværk i sig selv med elegante designs og smukke farver.

Menu
Top