Filterkaffe eller kaffekapsler, hvad er bedst? 4 ting du skal overveje, når du skal vælge kaffetype

Der er helt klart fordele og ulemper ved både filterkaffe og kaffekapsler, så på den måde kan det være svært som forbruger at vurdere hvad der er bedst, når man sammenligner smag, rengøringsarbejde, hvor praktisk de forskellige ting er og prisen på dette.

Derfor vil vi i denne korte artikel undersøge hvad der taler for og imod disse kaffetyper, og hvorfor den ene er bedre end den anden, hvis dette er muligt at konkludere.

Den ene maskine er også bedre i en type køkken, hvor den anden er bedre i et lidt større køkken, så hvis du bor i en lille lejlighed, bør man også overveje om man har plads til en stor maskine, som en filterkaffe maskine.

Hvad smager bedst?

Når det kommer til kaffe, så smager kaffe, der er lavet på friskkværnet bønner altid bedst. derudover bør man så vidt det er muligt undgå instant kaffe, da dette er det fjerneste fra en god kop kaffe man kan komme.

Der er ikke mange der gør det, men det er muligt at friskkværnet sine bønner, når man laver kaffe i en filtermaskine, hvilket generelt giver en bedre smag. Man er derudover ikke begrænset til en type kaffe, som man ofte kan være med kaffekapsler.

Selvom markedet vokser, så er det stadig begrænset hvor mange forskellig typer kaffe man kan få og hvor i landet de kommer fra. Med en filterkaffe maskine kan man frit vælge bønner fra alle hylder, og tage den kaffe man synes bedst om. 

Derfor er det svært at konkurrere med filtermaskinen når det kommer til smag, og i denne kategori vinder filterkaffen over de ellers smarte kaffekapsler. Det skal dog nævnes, at kaffekapsler ikke smager dårligt, og er langt bedre end Instant kaffe, men på grund af diversiteten man kan få med en kaffemaskine og det frie valg til at vælge mange forskellige typer bønner, så vinder filterkaffe maskinen denne kategori. 

Hvad er nemmest?

Man kommer ikke udenom, at det kræver en smule arbejde og ventetid at lave en kande filterkaffe. Det kræver at man står op noget tid før man skal ud af døren, og ofte er der en masse kaffe tilbage, som ikke bliver drukket.

Med mindre man bor sammen med nogle stykker, som også drikker kaffe kommer man hurtigt til at brygge meget kaffe, som ender med at blive hældt i vasken. Der er altså både noget arbejde og noget upraktisk forbundet med at have en filterkaffemaskine. Derudover skal den også renses i ny og næ, hvilket også kræver arbejde. 

Med kaffekapsler, kan man nemt og hurtigt lave en enkelt kop kaffe, som smager godt og er lavet af bønner på høj kvalitet. Man skal hverken vendte på at kaffen bliver færdig før man kan drikke den, og der er ikke noget spildprodukt der går tabt, når man skal ud af døren.

Derfor kan man nemt konkludere, at når de kommer til det praktiske er kaffe kapsler det smarteste og mest praktiske. Man kan også tage sin termokop ind under kapselmaskinen, og få en kop kaffe med på vejen. 

Derfor vinder kaffekapsler når det kommer til det praktiske. 

Hvad er billigst?

Det er ingen hemmelighed, at kaffekapsler ikke er helt billige. Ofte kan det koste op mod 10-15 korner for en kop kaffe, hvis man laver kaffe med kapsler der er af en bare nogenlunde kvalitet.

Det er en del billigere med en filtermaskine, og man får en del kopper kaffe ud af en pose kaffe, som kan koste helt ned mod 50 kroner eller billigere. Prisen per kop ligger nærmere på under en krone per kop. Dog kan der være en del spildt kaffe, som tidligere nævnt, hvilket naturligvis får prisen per kop op, ligesom man også skal købe kaffefiltre.

Det kan være svært at vurdere hvad der er billigst, når man tager disse ting i betragtning, men alt i alt må man antage, at kaffekapslerne er en anelse dyrere end hvis man laver kaffe med en filtermaskine. 

Derfor vinder filterkaffen når det kommer til pris, da det kan gøres meget billigere at brygge en kande kaffe på en filtermaskine end med kapsler. 

Hvad skal man vælge?

En filterkaffemaskine er naturligvis også en del større end en kapselmaskine. Derfor er det også smart at have en kapselmaskine stående i køkkenet, da det ikke fylder så meget, og er yderst praktisk.

Du bør din kaffe ud fra hvad der smager bedst og de andre faktorer der er nævnt herover.

I sidste ende er det dig der skal drikke kaffen, så du kan gøre dig nogle overvejelser ud fra det overstående, men vælg det du føler er smartest eller smager bedst i sidste ende!

Menu
Top